Hvorfor skal jeg eje en ladestander?

opladning af elbil hjemme

Hvorfor skal jeg eje en ladestander?

I takt med der kommet et særligt fokus på hybrid og elbiler fra politisk side, er køb af elbiler samt efterspørgslen for ladestandere steget. Om man skal investere i egen ladestander til hjemmet, er afhængig af dit kørselsmønster samt opladnings behov. Ved køb af egen ladestander, kan du oplade din elbil op til 90-95% derhjemme og dermed er der mulighed for at blive uafhængig af ladestationer i offentligheden. 

Det er altafgørende at elbilen bliver ladet op, således den altid er klar til brug. Derudover er formålet at du som elbils ejer, kan lade sikkert og effektivt derhjemme. Derfor er det vigtigt som forbruger, at man ikke går på kompromis med lade udstyret til sin bil, og på den måde kan man sikre sig selv den mest effektive løsning til opladning af elbil hjemme. 

Men hvorfor er det egentligt en god løsning for dig at investere i en privat ladestander til hjemmet? Det er der flere gode årsager, fire af disse er opstillet, så du kan få et billede af, hvad en privat ladestander kan give dig.  

Her er fire gode grunde til at eje din egen ladestander 

  1. Se dit forbrug gennem app

Det ses, at mange af de private ladestandere har stor fokus på brugervenlighed. Det skal være let og overskueligt for forbrugeren, at eje en ladestander. Det ses, at man oftest vil kunne følge med i sit forbrug, og starte eller slutte sin opladning afhængig, hvor man nu er i landet.  

Men hvad er det så, som gør ens ladestander brugervenlig? En typisk brugervenlig ladestander indeholder eksempelvis en digital skærm, som kan vise den aktuelle ladeeffekt og optage kWh på det givne tidspunkt. Det ses oftest, at der er oprettet en app, som er tilkoblet ens ladestander. Dette er med til at gøre det overskueligt for bilejeren, at følge med i forbruget af strøm. Derudover er det også muligt at kunne styre, hvornår man vælger at slukke eller tænde sin ladning. Således bliver det muligt, for dig at kunne oplade når strømmen er billigst. 

  1. Der er færre ladestandere pr. elbil i de offentlige områder

I sommeren 2022 var antallet af offentlige ladestandere i Danmark på 6.779. Selvom der er sket en stor udvikling af opsætningen af offentlige ladestandere i Danmark, er der stadig en stor forskel på antallet af ladestander og elbiler.  

Derfor giver en privat ladestander en mere stabil og komfortabel løsning, der gør giver dig som ejer en uafhængig af de offentlige ladestandere, og samtidig giver det dig muligheden for at have en fuldt opladet bil.  

Når beslutningen skal tages, om du skal investere i en elbil, skal man gøre op med sig selv om det giver mest mening at eje eller leje ladeboksen. Når man vil eje ladestander har du oftest en engangsudgift på omkring 10.000 kr., hvor man dertil oftest skal tilkøbe en serviceaftale for et beskedent beløb om måneden. Hvis man derimod vælger at leje ladeboks, er det oftest en højere månedlig udgift som, skal dækkes hver måned.  

  1. Holdbarhed og design til det skandinaviske klima  

Det skandinaviske klima kan være hård ved ens ladestander. Dog er det muligt at finde en ladestander stort set til alle behov. Bliver din private ladestander udsat et sted for regn og slud, kan man med fordel bestille en ladestander der er fremstillet i hårdført aluminium. Pulverlakeret aluminium er det mest optimale valg ift. det nordiske klima, da kvaliteten er modstandsdygtig overfor det omskiftelige vejr. 

  1. Ekstra service og muligheden for refundering af elafgift

Køber du en ladestander hjem til privaten, får man oftest en serviceaftale med i købet. Flere virksomheder implementerer som en del af deres serviceaftale, at man som ejer af en ladestander kan søge refundering af sin elafgift. Refunderingen er kommet som et led i udviklingen mod den grønne omstilling. Denne ordning gør, at du som ejer af en ladestander kan få refunderet din elafgift på kWh strøm, som du forbruger når din elbil bliver ladet. Man vil derfor helt automatisk kunne spare penge hver gang man lader sin elbil derhjemme.    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *