Sådan finansierer du merchandise til din klub eller forening

Sådan finansierer du merchandise til din klub eller forening

Er du medlem af en sportsklub eller engageret i en forening, og brænder du for at gøre opmærksom på hvem I er? Så kan du skabe synlighed omkring hvem I er, ved at få merchandise med jeres logo, for eksempel på T-shirts eller solbriller. Find din nye solbriller med eget logo her, som du kan bruge til at reklamerer for din forening eller sportsklub. Der er mange måder, hvorpå man kan finansiere merchandise. Ofte har man ikke et specifikt budget til merchandise i en klub eller forening, og man må derfor være lidt kreativ med, hvordan man finder pengene til det.

 

Hvad er merchandise?

Merchandise er produkter, der sælges i forbindelse med markedsføringen af en virksomhed eller et brand. Det kan for eksempel være t-shirts, krus, nøgleringe og andet, som har virksomhedens logo på. Merchandise bruges ofte til at påvirke, hvordan andre opfatter det pågældende brand. Men du kan også bruge merchandise selvom du er en klub eller forening, som medlemmerne kan købe eller få, og dermed skabe mere opmærksomhed omkring jeres eksistens. Din nye solbriller med eget logo her er et godt eksempel på en reklame for din klub.

Sponsorat fra lokale virksomheder

Hvis man er en lille sportsklub er man typisk finansieret gennem medlemmernes kontingent, som holdes så lavt som muligt for at tiltrække flest medlemmer. Hvis du gerne vil have merchandise til klubben, kan du spørge rundt i lokale virksomheder, om de vil sponsorere jer. På denne måde kan man få nogle midler ind, som man ellers ikke ville. Måske er der nogle lokale virksomheder, som klubben har et godt forhold til, og som vil være interesseret i at støtte klubben økonomisk. Hvis du føler dig usikker på ,hvordan du skal gribe det an, kan du søge råd hos andre sportsklubber eller foreninger, som har erfaring hermed.

Lav et loppemarked eller sælg mad

Et loppemarked, hvor man sælger genbrugsting, er en måde at skaffe penge på. Det kan være alt fra tøj og sko til møbler, ting til boligen og legetøj. Et loppemarked kan være en god måde at tjene penge på. De fleste elsker et godt loppemarked. Få dine medlemmer til at rydde op derhjemme, eller spørg lokale butikker, om de vil donere ting, som I kan sælge. Arranger en hyggelig dag, hvor venner og familie af klubben inviteres. Arrangementet kan suppleres med salg af forskellige former for forfriskninger og mad, mulighed er at sælge, hvor overskuddet kan gå til at finansiere jeres merchandise. Og tag din nye solbriller med eget logo her på, så du kan viser klubflaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *