Vælg en billig a-kasse

Vælg en billig a-kasse

Dette indhold er sponsoreret. Man skal spare hvor man kan, selv få kroner her og der på budgettet kan i løbet af et par år blive til mange penge.
Så der er bestemt ingen grund til at betale for meget, heller ikke for din A-kasse.
Du kan lige så godt vælge en billig a-kasse frem for en af de dyre, vi forklarer dig her hvorfor.

A-kassen giver dig adgang til dagpenge

Man kan godt sige at en a-kasse er lidt ligesom en forsikring. Den går nemlig ind og dækker i tilfælde af at du skulle blive arbejdsløs. Skulle du blive arbejdsløs så kan du nemlig få dagpenge i op til to år.
Beløbet du kan få er fastsat i lovgivningen og afhænger bl.a. af din løn samt hvor meget du har arbejdet, og hvordan du har været forsikret, men dog er der et maksimalt beløb.
For at få dagpenge er der dog en række krav du skal opfylde, som f.eks.:
● Minimum et års anciennitet
● Du skal være meldt ledig hos dit jobcenter
● Du har ikke selv opsagt dit job
● Du skal overholde krav vedr. beskæftigelse og ledighed

Varierende priser

A-kasserne skal alle betale et fastsat beløb til staten, og en a-kasse kan derfor aldrig blive billigere end det minimumsbeløb.
Derfor kan der alligevel være varierende priser hos de forskellige udbydere, det skyldes at a-kasserne selv må bestemme hvad de tager i administrationsgebyr.
Her kan der være helt op til omkring 100 kr. forskel, så på et år kan det godt blive til en del penge alligevel.
Det kommer selvfølgelig også an på om du er fuldtids- eller deltidsforsikret.
Det kan også være at du får nogle bestemte medlemsfordele i en a-kasse som du ikke får i en anden, men det er noget du individuelt skal vurdere om du så vil betale ekstra for.
Nogle a-kasser er der kun adgang til for bestemte medlemmer, men i langt de fleste tilfælde kan alle skifte til nogle af de billigste a-kasser.
Din a-kasse og dit fagforbund behøver ikke være det samme
Selvom der er frit fagforeningsvalg i Danmark, så er der mange der bruger den fagforening der er relateret til deres branche.
Det kan også være en ganske god ide, men de færreste tænker over at fagforening og a-kasse ikke har ret meget med hinanden at gøre. Derfor kan det altså godt betale sig at have sit medlemskab af a-kassen et sted, og så være medlem af den fagforening man ønsker, et andet sted.
Alt efter om du er selvstændig, studerende eller lønmodtager er der lidt forskellige regler for dagpenge som du bør sætte dig ind i, inden du vælger din a-kasse. Som studerende er der ofte endnu mere at spare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *