Få styr på økonomien og undgå forbrugslån

Få styr på økonomien og undgå forbrugslån

Er du typen, der jævnligt slås med røde tal på kontoen, fordi du jævnligt optager mindre lån? Så er der gode råd at hente, for vi har her samlet et par enkle tips til, hvordan du slipper af med de røde tal og får en sundere økonomi.

Læg et budget

Ved du hvor mange penge du har at lege med hver måned? Eller løber kontoen bare tom i løbet af de første par uger, hvorefter du må supplere med et hurtigt kviklån? Hvis du gerne vil have helt styr på din økonomi, er det vigtigt, at du ved, hvor meget du har at gøre med, når alt er betalt. Du skal derfor lægge dig et budget, og det tager heldigvis ikke lang tid at få styr på.
Du skal blot lægge alle dine udgifter sammen – det er udgifter som husleje, mad, a-kasse, fagforening og alle de mindre ting, såsom abonnementer til fitness og streaming. Når du har samlet alle disse, trækker du dem fra din samlede indkomst, og du har dermed et rådighedsbeløb.
For at gøre det nemmere for dig selv, kan du med fordel oprette en budgetkonto og en madkonto, som du hver måned overfører penge til fra din lønkonto. Dermed er du sikker på, at du altid har råd til mad og regninger.

Tæm dit forbrug

Det vigtigste råd, hvis du vil undgå overtræk på kontoen, er naturligvis, at du holder igen med dit forbrug. Hold dine udgifter til forbrug på småtterier, der ikke giver dig meget værdi, på et minimalt plan. Selv de mindste indkøb kan blive til store beløb hen over tid.
Det kan rigtig nok kræve en holdningsændring, hvis du er en typisk spontan-shopper, der lige har brug for at forkæle dig selv. Men husk på, at selvom du kan spare 500 kroner på et par sko til 1000 kroner, så har du ikke fået 500 kroner foræret – du har brugt 500 kroner.

Forkæl din opsparing

Dit bedste værn imod røde tal er en god, solid opsparing. Med den undgår du nemlig at optage dyre forbrugslån, der tager en god luns af dit rådighedsbeløb. Husk på, at et lån er penge, du tager fra dit fremtidige rådighedsbeløb. Men hvis du sparer op her og nu og bliver ved med at gøre det, så kommer du ikke til at have et mindre rådighedsbeløb i fremtiden – altså medmindre du mister dit job eller lignende og skal på dagpenge.
Du behøver ikke at have en stor indkomst for at kunne spare op, og selv små beløb kan gøre en stor ændring hen over tid. Så længe du er konsistent, så skal din opsparing nok vokse sig stor og stærk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *