Fagforeningernes sejre

Fagforeningernes sejre

Dette indhold er sponsoreret

Det var noget at et mirakel, da fagforeninger og visse rettigheder opstod for befolkningen. Det skete naturligvis på ingen måder ud af det blå. Det hændte efter en masse folks kampe for rettigheder, og for retfærdighed. Sygedage, lønkompensation, dagpenge, pension og sygedagpenge. Der blev nu bare sat lidt mere pris, på det arbejdende folk. Vigtigheden i deres rettigheder. Forståelsen for at intet menneske kan arbejde, med især et hårdt fysisk krævende arbejde, 14 dage i træk. 

Klogt at være under en fagforening

De måtte have mere i løn, så de og deres familier, også kunne have et værdigt og sundt liv. Vi er i dag glade for, at mænd og kvinder tilbage i tiden, ikke bare adlød i flok. Det var en revolution. I start 1900-tallet skete der mange, men fantastiske forandringer. Ligeledes kvindernes stemmeret. Der skulle nu gå en flere årtier, før kvinderne rigtigt kom på arbejdsmarkedet.

Vi har mange rettigheder på arbejdsmarkedet, vi skal værne om. Derfor skal vi også gøre brug af dem. Det er en skam, at for få er medlem af en fagforening. Det gælder det samme med A-kasser.

Et ordentligt arbejdsmiljø

Desværre er et ordentligt arbejdsmiljø, ikke en selvfølge. Rigtig mange arbejdspladser går op i trivsel hos hver enkelte medarbejder. De er deres ansvar bevidste. På nogle arbejdspladser er der dårligt ledelse, og man tør ikke være åben og ærlig. Der foregår eventuelt voksenmobning, eller det kan være et konkurrerende miljø, der medfører stress og præstationsangst. Som ansat skal du ikke finde dig i, ikke at blive respekteret og behandlet anstændigt. Her kan din fagforening have din ryg. De kan gå til din ledelse, hvis du ikke tør. De kan sætte et arbejde i gang, og hvert fald få dig til at føle dig mindre alene.

Lav et A-kasse skift

Mange A-kasser er tilknyttet en form for fagforening, eller anden organisation. Det sikrer dig nogle rettigheder, hvis du bliver arbejdsløs en dag, eller allerede nu går rundt og er arbejdsløs. Derfor, er det en rigtig god idé, at have en A-kasse i det hele taget, men du skal også sikre dig, at det så er den rette for dig. Den skal passe med din økonomi og ståsted. Det kan være, der er noget, du kan få kompensation for. Tag og undersøg nærmere, eller få brugbar hjælp og rådgivning. Og hvis du finder det nødvendigt, så ​​skift a kasse som ledig. Det er meget almindeligt, at skulle have professionel hjælp til at navigere i denne verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *