Forbedr søvnen med en seng, der understøtter dit søvnbehov

Forbedr søvnen med en seng, der understøtter dit søvnbehov

Dette indhold er sponseret

Søvnen er vigtigt for alle mennesker. Nogle dyrker ikke deres søvnbehov lige så meget som andre mennesker. Dog hersker der ingen tvivl i videnskaben eller blandt de gamle husmorråd – vi skal komme ordentlig tid i seng og en ordentlig søvn.

Søvnrytmen med antal timer, tidspunkter og andre søvnbehov skal tilfredsstilles, hvis den rette søvn skal opnås. 

Det betyder også, at den rette seng skal udvælges. Uden den kan du vinke en behagelige søvn farvel.

Restituering af kroppen og hjernen

Vi ved ikke fra videnskabeligt hold, hvorfor vi faktisk har brug fro søvn. Alt vi ved er, at vi har strengt behov for den. Uden søvnen bliver kroppen og hjernen ikke udhvilet. Den stress, de indtryk og det arbejde hele kroppen og hjernen gennemgår på en almindelig dag lejrer sig og skal forarbejdes. 

Denne forarbejdning sker, når vi i 8 timer ligger stille på en madras med lukkede øjne og er ude at bevidsthed. 

Hertil skal du bruge en god seng. Måske en bedst i test seng. Nej, dyrene og mennesket i stammesamfundene bruger ikke en stor og dyr seng, og de opnår alligevel en udhvilende nattesøvn. Men her har miljøet og din opvækst behandlet dig sådan, at du formentlig vil så svært ved at leve uden en god seng. 

Ikke alle skal bruge en blød seng

Hvad er så den gode seng? 

Faktisk er spørgsmålet slet ikke særligt simpelt at besvare. Alle mennesker stilles nemlig med vidt forskellige søvnbehov. Ikke alle mennesker trives f.eks. med en blød seng. 

Den bløde madras og seng kan give skader på kroppen, da kroppens muskler ikke skal stå imod overfor noget. En hård seng er faktisk anbefalet til en stadig større gruppe. Det er ikke blot et komfortspørgsmål, men et energispørgsmål. Måske ligger du behageligt, men gør det dagen bedre efter nattesøvnen?

Komfortabel svedfri nattesøvn

Endelig til det punkt som mange mennesker har udfordringer med. Fødderne er kolde, bagenden er varm, halsen fryser, ørene er varme. Der er slet ingen sammenhængende temperatur, når man lægger sig under dynen.

Den kan dog findes. For oplever du at svede eller blot have det særlig varmt, når du sover, kan du finde en mere ventilerende madras og dyne. Madrassen suger al sved, fugt og varm ud og sender det andetsteds hen. 

Vi sveder utrolig meget, når vi sover. For vi ikke reguleret temperaturen, går det ud over vores nattesøvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *