Sådan gør du aftensmaden sundere

Sådan gør du aftensmaden sundere

Dette indhold er sponsoreret

Har du et ønske om at gøre aftensmaden sundere hjemme hos dig. Det kan være, at det er fordi, du har børn, og du ønsker at give dem nogle gode og næringsrige måltider hver aften. Det kan også være, at det er fordi, at du selv ønsker at blive sundere. Måske er du bare kørt fast i de samme 5 retter, eller synes du, at du altid ender med at spise pasta, fordi det er nemt og hurtigt? Her får du nogle gode råd til, hvordan du måske kan gøre aftensmaden hjemme hos dig lidt sundere. 

Gør det nemt for dig selv 

Hvis du ønsker at gøre det nemt for dig selv, og du ønsker at prøve nogle nye og anderledes retter end dem, som du selv plejer at finde på, så kan du overveje at prøve en sund måltidskasse. Der findes mange forskellige måltidskasser i mange forskellige prisklasser og med mange forskellige retter. Ens for dem alle er dog, at de kan være med til at gøre din hverdag lidt lettere. Du får leveret maden til døren, med de ingredienser, du  skal bruge. Der medfølger en opskrift, og alt efter hvilken måltidskasse du vælger, varierer det, hvor meget af maden du selv skal ordne. Måltidskasser er især gode til dig, som gerne vil have lidt ekstra hjælp i hverdagen. 

Læs op på kostrådene

Der findes syv kostråd, og hvis du følger dem, vil du som udgangspunkt spise mad, som er godt for både dig og klimaet. De syv kostråd lyder som følger, spis planterigt, varieret og spis ikke for meget, spis flere grøntsager og frugter, spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk, spis mad med fuldkorn, vælg planteolier og magre mejeriprodukter, spis mindre af det søde, salte og fede og sluk tørsten i vand. Kostrådene giver dig naturligvis ikke det endegyldige svar på, hvordan du spiser sund og varieret, men de er en god indikator for en sund kost, som kan bruges som støtte, hvis du er i tvivl. 

Forbered dig og undgå usunde løsninger  

De fleste kender det godt. Det der med at du kommer sent hjem fra arbejde, og du har glemt og handle ind til aftensmad. Eller glemt at tage kød op fra fryseren. Eller bare ikke kan overskue at lave mad efter en lang dag. Det er ofte de dage, hvor man ender med usunde og dyre løsninger som fastfood. Det er ikke fordi, at det ikke er okay engang imellem, det skal bare helst ikke være for ofte. Derfor kan du med fordel lave en madplan, handle ind til mange dage af gangen og lave mad nok til et par dage. Det er både godt for din krop og din økonomi. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *